XP15

AMR 

XP15 (1500kg)
Johan Vermeiren, Sales

Vragen? Ik help u graag verder.

GSM: 0473/88.79.11
E-mail: j.vermeiren@de-ronde.com

Raf Crollet, Sales

Vragen? Ik help u graag verder.

GSM: 0472/19.34.89
E-mail: raf@de-ronde.com

De Ronde Automation streeft ernaar de automatisering in magazijnen te versnellen en te vereenvoudigen door de XP15 van EP Equipment aan te bieden, een eenvoudige en flexibele oplossing die snel operationeel kan zijn en de efficiëntie verbetert.

De XP15 is EP's zelfontwikkelde slimme intralogistieke oplossing en kan worden bediend als een autonome mobiele robot en een elektrische pallettruck. Het is eenvoudig te installeren voor verschillende toepassingen en flexibel om taken te wisselen. De XP15 heeft een plug-in batterijontwerp en is standaard uitgerust met een 24V/60Ah Li-ion batterij, wat zorgt voor maximale uptime en hoge beschikbaarheid.

Hoe lang duurt een automatiseringsproject? Gewone projecten duren enkele maanden en bijna allemaal komen ze met problemen, vaak die een jaar of misschien wel voor altijd duren. Met de XP15 bieden we een eenvoudige AMR-oplossing. Een basis taak is binnen een dag opgezet en eenmaal draaiend, blijft het draaien.

De XP15 biedt geweldige mogelijkheden. Dankzij zijn eenvoud, lage kosten en eenvoudige installatie zullen veel co-bots hun plek vinden in fabrieken en logistiek. De XP15 is jouw persoonlijke AMR. De computer brak pas echt door toen het een persoonlijke computer werd. Weg van de centrale server met desktops en naar het gebied van lokale computing en pc's. Met de XP15 kun je je AMR omzetten in een persoonlijke co-bot.

Een geweldige innovatie, gebaseerd op bewezen technologie en ontwerpconcepten. Deze automatisering brengt efficiëntie in het magazijn, terwijl het eenvoudig blijft en complexiteit vermijdt.

De XP15 is reeds beschikbaar vanaf €25.000 of €1.000/maand!


 
 


Prijs 

Voor een prijs van €25.000 is dit de goedkoopste AMR op de markt. Slechts iets duurder dan een normale lithium-ion pallettruck. Direct leverbaar uit voorraad. Gewoon bestellen en beginnen, je kunt binnen een dag operationeel zijn. EP maakt van de AMR een commodity-product en verandert de markt. Huuropties zijn beschikbaar vanaf €1000 per maand.

Co-bot 

De basis van de XP15 is een handmatig bediende elektrische pallettruck. Daarnaast kan de truck geautomatiseerde taken uitvoeren. Laat de co-bot het A-B-A transport afdekken, zodat mensen ingezet kunnen worden voor meer geschoolde en waardevolle taken. Hij kan rijden op ruwe vloeren, buiten rijden, navigeren door smalle ruimtes, gesloten pallets oppakken, hellingen oprijden en door deuropeningen gaan. Op elk moment kan hij worden gebruikt als een normale pallettruck. Pak gewoon de truck, pak de pallet op of zet hem neer en met een druk op de knop gaat hij door met zijn automatiseringstaak.

Bij conventionele robots mag de gebruiker niet ingrijpen in de werking. Als een co-bot kan de EP-robot echter werken zoals jij beslist. De gebruiker kan gemakkelijk schakelen tussen handmatige en geautomatiseerde bediening.

De robot werkt als een gereedschap, als assistent van de magazijnmedewerkers en productielijnen. De robot heeft niet de ambitie om mensen te vervangen; hij zal de magazijnmedewerkers helpen met repetitieve taken.

​Unieke 2D navigatie

De XP15 maakt gebruik van een in-huis ontwikkelde 2D visuele navigatietechnologie. Het navigeert op basis van de sterren: de AMR vindt zijn navigatiepunten op het plafond. Eenmaal in beweging, blijft het in beweging, omdat het plafond niet verandert en altijd vrij is van obstakels. Met absolute positionering weet de robot altijd zijn positie en kan hij zijn route terugvinden.

Het navigatiesysteem is de sleutel tot het eenvoudige gebruik en de prijsstelling. Dit is een baanbrekende technologie die een nieuwe manier van installatie en gebruik mogelijk maakt. Een bijkomend voordeel van navigatie via het plafond is dat het zicht vrij is van obstakels.

Verder maakt de XP15 voor maximale veiligheid gebruik van dubbele laserdetectoren om de operationele veiligheid te waarborgen, en een extra bumperstrip om veiliger te werken in nauwe ruimtes.

Eenvoudige implementatie 

Standalone, geen WMS of netwerkverbinding nodig, geen infrastructuur nodig. Eenvoudig te leren met de intuïtieve app. Eenvoudige verandering of uitbreiding van routes. Basimplementatie in 1 dag, leer en laat hem lopen. Deze co-bot is een product, geen project.

​Sushi bar, Bus stop of Taxi modus

In principe kan elke toepassing worden teruggebracht tot een van de bovenstaande taken. Stel je voor in je assemblagefabriek dat een pallettruck de hele dag rondrijdt, klaar om karren, dozen en pallets van het magazijn naar je werkstation te brengen. Stel je voor dat een pallettruck de hele dag rondrijdt en de gereedstaande goederen van productie naar het magazijn brengt. Of breng eenvoudig goederen van punt A naar punt B met een druk op de knop.

Expert opties

Hoewel we altijd proberen het eenvoudig te houden en altijd beginnen met 1 robot 1 taak, kan de XP15 meer doen.

Multi-robot, Verkeerscontrole, Multitasking, Kolomladen / Blok stapelen, sequentieel laden, Oproepbox om de robot naar je werkstation te trekken of M2M-machine naar AMR-communicatie.

Nieuwe AGV

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor de XP15. 

Offerte aanvragen

AGV huren 

Dien hier uw aanvraag in om de XP15 te huren.

Huuraanvraag indienen

Features

De door EP zelf ontwikkelde visuele navigatietechnologie zorgt voor zeer stabiele en aanpasbare navigatie van de XP15. Met absolute positionering, willekeurige labeling en visuele navigatie weet het voertuig te allen tijde zijn positie om zijn pad voort te zetten.

Je kunt de XP15 bedienen als een autonome mobiele robot en een elektrische pallettruck. Schakel eenvoudig tussen handmatige en automatische bediening met een druk op de knop.

De XP15 is gemakkelijk in te stellen voor verschillende toepassingen zonder IT-kennis of gespecialiseerde hardware en software.

De XP15 biedt route-instellingen en monitoring van transporttaken via Bluetooth, en je kunt snel nieuwe routes en stations toevoegen op je telefoon.

De XP15 heeft een plug-in batterijontwerp en maakt gebruik van EP's standaard batterijbox met een 24V/60Ah Li-ion batterij. Dit maximaliseert de uptime en zorgt voor een hoge beschikbaarheid en flexibiliteit.

De XP-15 is uitgerust met bumperstrips en Lidar-detectoren die voorkomen dat de truck botst.

Mediatheek

Modeloverzicht

Model Hefcapaciteit Max. hefhoogte Rijsnelheid Batterijspanning
XP15 1500 kg 95 mm 5 km/h 24 V (Li-Ion)

Downloads

Brochure XP15
Meer info?

Gebruikte machines

Op zoek naar kwaliteitsvolle en budgetvriendelijke heftrucks? Kies dan voor een occasie van De Ronde.

Bekijk aanbod

Heftruck huren

De Ronde beschikt over een uitgebreide vloot van jonge machines voor korte en lange termijn verhuur.

Aanvraag indienen

Service

Onze techniekers zijn specialisten in hun vak. Onderhoud? Herstelling? We werken aan alle merken.

Aanvraag indienen