User cases

De Ronde Automation

XP15 (AMR)

De XP15 is een slimme intralogistieke oplossing van EP, functionerend als autonome mobiele robot en elektrische pallettruck, met eenvoudige installatie en flexibele taakwisseling dankzij het plug-in batterijontwerp en 24V/60Ah Li-ion batterij. Het biedt een eenvoudige AMR-oplossing met snelle opzet, lage kosten en grote mogelijkheden voor efficiëntie in fabrieken en logistiek, beschikbaar vanaf €25.000.

Leer meer

Big Bags verplaatsen van A naar B

Simpele verplaatsingen van A naar B, dat is één van de taken waar de XP15 voor kan worden ingeschakeld. Een krappe arbeidsmarkt maakt dat we beschikbare mensen moeten inzetten voor complexere taken, en hen laten bijstaan door een co-bot daar waar het kan. In onderstaande user case verplaatst de XP15 Big Bags van punt A naar punt B en maakt zo tijd vrij voor de operator om zich met belangrijkere zaken bezig te houden.


 
 
Pallets van cross-dock naar locatie (in kolommen)

In onderstaande user case, wordt de vrachtwagen gelost met een normale pallettruck en worden pallets tijdelijk in de cross-dock zone geplaatst. Daarna worden de pallets naar de juiste locatie gestuurd en in kolommen afgezet. De operator kan één of meerdere robots tegelijkertijd bedienen, en ondertussen andere taken uitvoeren.


 
 
Van productie naar warehouse

In deze user case verplaatst de co-bot pallets van de productie naar de stockageruimte en keert daarna terug. De operator hoeft deze lange afstand niet meer zelf af te leggen, kan tegelijk één of meerdere robots bedienen, en ondertussen zelf andere taken uitvoeren.


 
 Van productie naar cross-dock

In deze user case, wordt de XP15 ingezet ter ondersteuning van de medewerkers in de productie. Op het einde van het productieproces, staan de finale goederen op een pallet en dienen deze naar de transportzone gebracht te worden. Voorheen gebeurde dit door één van de medewerkers per transpallet, nu worden zijn ontlast door de co-bot. Als de XP15 vrij is, wordt de pallet handmatig opgenomen door een operator. Vervolgens drukt men via de keypad op de juiste route en begint de co-bot aan zijn traject. Na een afstand van 125 meter, zet de XP15 de pallet af in de cross-dock zone en keert hij terug naar zijn startpunt. Dit proces gebeurt gemiddeld 80 keer per dag.


 
 Van cross-dock naar stockage

In volgende user case, voert de co-bot simpele verplaatsingen van A naar B uit en vervangt de XP15 normale pallettrucks of heftrucks met chauffeur. Nadat de vrachtwagen wordt gelost en de goederen tijdelijk in de cross-dock zone worden geplaatst, brengt de co-bot de goederen één voor één naar de juiste rij van rekken in de warehouse, waar de pallets vervolgens op hoogte worden gezet door een reachtruck of smallegangtruck met chauffeur. De XP15 brengt de goederen zo naar 11 locaties: de operator geeft het juiste drop-off punt in in de keypad en houdt zich in tussentijd met andere zaken bezig. 


 
 


 
 Van sorteermachine naar verpakkingsmachine

In deze mooie user case, staat de XP15 de operators bij in een simpele eenduidige verplaatsing van A naar B. Als de finale pallet uit het sorteersysteem komt, neemt de operator de pallet manueel op met de XP15 en vervolgens brengt de co-bot de pallet naar de verpakkingsmachine. Daarna keert de XP15 weer terug naar het startpunt en is hij klaar voor een volgende verplaatsing. Ondertussen heeft de operator tijd vrij om andere dingen te doen of om andere XP15's te bedienen.


 
 


Contacteer ons voor gratis advies!